Cart

Въпреки старанието правилно да експлоатираме климатиците си се случва нещо да не работи правилно. Daikin и Panasonic са марки доказали се на пазара на климатични системи. Спечелили са доверието на много хора благодарение на тяхната висока ефективност и качество. Но като всяка друга техника климатиците могат да бъдат подложени  на влияние, пречещо на правилната им работа и експлоатация. С две думи ще ви въведем в най-честите проблеми свързани с експлоатацията на климатични системи.
Всяка трудност извън тези, които ще посочим непременно трябва да бъдат обсъдени с професионалисти. В никакъв случай не трябва сами да ремонтираме отоплителния уред.
Първо място заема отказа на уреда да започне работа, непосредствено след като е бил изключен. Потребителите смятат, че това представлява сериозен проблем, свързан с захранването на тялото. Всъщност уредът се предпазва от бързото преминаване в режими: включен – изключен – включен. Обикновено 3 минути са необходими за правилното му функциониране. Студеният въздух, излизащ от уреда не бива да Ви притеснява. Няколко минути са необходими на тялото, за да загрее. Чува се шум от преливаща течност при прекъсване на отоплението, но това също не бива да Ви притеснява. Обикновено се наблюдава, когато температурата навън е минусова, просто климатикът се освобождава от натрупания скреж по модула. Този процес трае от 3 до 10 минути. Когато скрежът започне да се топи може да се стигне до изпускане на миризма от вътрешния модул.
За да може системата да влезе в пълен покой тя се нуждае от време. Дори, когато климатикът е изключен може да наблюдаваме въртене на перката в горещите летни дни. Този процес предпазва уреда от прегряване. Разбираме, че е настъпила промяна в мощността, когато уредът внезапно спре работа, но индикаторът показва, че тялото е включено. След около 3 до 5 минути уредът ще поднови своята дейност. Батериите на дистанционното е нужно да бъдат сменяни редовно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading...