Магазините и сервизът няма да работят от 21 до 23 септември

Cart

Съвременните климатици са създадени по технология, позволяваща им да обръщат посоката на движение на работния хладилен агент. Най-вероятно ще попитате каква е тази енергия през студените зимните дни, която можем да пренесем вътре и да се топлим. Всъщност има много енергия, това е температурната разлика между температурата на изпарение на хладилния агент и температурата на околната среда. Компресорът е основния агрегат, който прави това пренасяне. Обикновените климатици имат компресори, които просто получават захранване и работят с пълна мощност до постигане на желаната температура. Когато климатика получи засилка от инертността на системата желаната температура дори бива задмината, което създава излишен разход на енергия.

Инверторните сплит системи автоматично регулират своята мощност. При което с по-нисък разход и безшумно се поддържа температурата, която сме задали. По този начин срокът на експлоатация е по-дълъг. Това е възможно, поради факта, че мощността, която се употребява се понижава и температурата в помещението достига желаната. В този случай инверторът превключва в по-нисък режим на работа, за да може без излишна електроенергия да се поддържа оптималната температура.

Инверторните сплит-системи имат плавна микро регулировка, съответно без резки колебания и без риск от простудяване температурата в стаята в стабилна. В основното си време на работа климатика работи на икономичен режим и намалява потреблението на енергия до 72%. Този тип климатици са по-икономични, по-безшумни и имат по-дълъг живот.Ако използвате инверторен климатик за отопление е по-добре излизайки за работа да го оставите да работи.

Хубаво е да зададете температура с 2-3 градуса по-ниска от тази, която обикновено използвате. За да се предпазим от топлинен удар е хубаво температурата в стаята да бъде най-много с до 5 градуса по-ниска от външната. Топлинния удар представлява ефекта на човешкия организъм да се нагоди към средата, в която се намира. При температура 22 градуса в помещението и външна 30 градуса излизайки организма изпада в шок, опитвайки се да се адаптира. Затова много трябва да се внимава с температурните разлики.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading...