Магазините и сервизът няма да работят от 21 до 23 септември

Cart

Климатиците, които са високо качествени имат допълнителни функции за улесняване употребата на уреда и увеличаване неговата ефективност.
-тих режим;
-въздухопречистваща система;
-енергиен клас А+++;
-управление през смартфон;
-удължена гаранция;
Трябва да знаем, че някои от допълнителните функции могат да променят начина на работа на климатика. „Нощният режим“ например, който прави почти безшумна работата на климатизатора, този ефект постигаме чрез намаляване на минимум мощността на работа.
За „мощния режим “ важи същото. Бързото заграване или разхлаждане на помещението се случва чрез работа на максимална мощност. Това може да доведе до по-бързо износване на климатика,а и дискомфорт. Съответно желаната температура в помещението няма да се постигне бързо, ако зададем тиха работа.
С функцията „самодиагностика“ разполагат повечето японски климатици. При тази функция климатикът сам се анализира, търси възможни неизправности и ако открие наличието на такива чрез светодиоди подава сигнал на дистанционното управление.
Някои от по-качествените модели разполагат и със сензори, които отчитат присъствието на хора в помещението. Именно чрез тази си функция климатик управлява самостоятелно температурата в помещението. Ако пък сензора отчете липсата на присъствие оптимизира температурата и употребяваната енергия.
При избора на климатик има някои особености на помещението, в което ще се намира, на които трябва да обърнем внимание. Характеристики на помещението, в което ще бъде инсталиран климатика е хубаво да се вземат в предвид в някои случаи. Например големите помещения съответно изискват климатик с голяма мощност, но ако вътрешната струя е силна може да доведе до дискомфорт и въздушни течения.
Винаги е хубаво да се обърнем към професионалистите в областта, когато става дума затова колко мощен климатик ни е нужен и затова към е най-подходящо да го поставим в помещението,а и редица други фактори, които не са маловажни. Има много специалисти, които ще ни помогнат и посъветват как да направим най-добрия избор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading...