Магазините и сервизът няма да работят от 21 до 23 септември

Cart

Какви типове климатици има, на какво трябва да обърнем внимание и кои характеристики са най-важни?
Вече от доста време на пазара се предлагат инверторни климатици. Те са удачни, заради комфорта, високата си ефективност и разширения температурен диапазон на работа. Най-вероятно вече притежавате някоя климатична система или сте чували за „ подов климатик“, „стенен климатик“ или „ хиперинверторен климатик“ .
Тръгвайки да си избирате климатик трябва да разберете какви са основните типове климатици, техните предимства и недостатъци.
Основни типове инверторни сплит системи. Говорейки за климатици ” сплит система“ е доста често срещано понятие. На английски сплит означава разделен и разделям. При климатиците това понятие означава, че климатичната система притежава два модула: вътрешно и външно тяло.
Сплит системите са различни видове. Типове климатици:
– За да се монтира високо на стената сплит системата за стенен монтаж трябва да има минимум 10 см разстояние от тавана и минимум 5 см от всяка страна, за да може въздуха да циркулира свободно и да може да се отваря капака за почистване на филтрите. Този тип климатици са най-разпространени.
– Подов тип сплит система се монтира на стената близо до пода. Под прозорец е подходяща за монтаж. Допринася за комфорта и топлината от към краката като осигурява равномерно разпределение на топлия въздух по пода.
– Сплит системите таванен тип съответно се монтират на тавана. Този тип системи често са предпочитани за търговски помещения поради тяхната висока мощност.
– Сплит системите касетъчен тип се монтират в окачен таван. Има няколко типа касетъчни климатици: еднопътна, двупътна касета и четирипътна. Съответно еднопътната има само една клапа и насочва въздуха в една посока, докато двупътната има две клапи и насочва въздуха в две посоки, а четирипътната има 4 клапи и насочва въздуха в 4 посоки- тя е и най-разпространения тип.
– Сплит система канелен тип, която се монтира във въздуховодите за отвеждане на въздуха в окачения таван. Понеже дискретно се вписват в интериора хотелиерите предпочитат именно тях.
– Сплит системата колонен тип се монтира на пода. Вътрешното тяло наподобява хладилник според потребителите. То е удобно за фитнес центрове и конгресни зали, както и търговски помещения.
– Мултисплит системите, те са разновидност на сплит системи. При тях специфичното е,че към едно външно тяло се включват няколко вътрешни тела.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading...