Cart

Макар в последно време да има някои доста студени дни, като цяло те са изключение. Напоследък са ни налегнали доста непоносимо горещи дни.
Сещали ли сте се за миналото, когато климатиците не бяха навлезли на пазара как сме издържали на слабия ефект от вентилаторите, който е почти нулев. Макар да духа възможно най-силно уж за по-хладно продължаваше да си е все така топло и непоносимо. Като дори повечето семейства имаха в къщата си повече от един вентилатор, който уж трябва да спаси членовите на семейството от горещите летни дни.
В сегашни дни нещата вече стоят по съвсем различен начин. По-голямата част от домовете имат минимум по един климатик,а някои дори и по два с цел благото на цялото семейство. Едно време беше прието възприятието, че да имаш климатик е лукс, а сега стигнахме до твърдението, че е необходимост. Има обаче неща, за които да се замислим, когато решим да направим своя избор за закупуване на климатик. Имайки предвид, че преди време на пазара бяха пуснали марка климатици, които сериозно увреждат озоновия слой на планетата ни хубаво да разучим марката на климатика, който сме избрали и модела му. Той трябва да не вреди на озоновия слой,а и да е икономичен.
Една подробност, която също е много добре да знаем е, че филтрите на климатиците задържат много алергени, което е много важно особено за хората имащи алергия към прах или сенна хрема. Именно филтрите държат тези алергени далеч от нас. Дори в праха има много микрокърлежи, именно заради които домашния прах е изключително вреден и опасен за здравето ни.
Изключително важно е да правим редовна профилактика на климатика:да се мият филтрите периодично, следвайки инструкциите на климатика. Повечето извършващи монтаж на климатици фирми ще Ви обяснят подробно за спецификите на профилактиката. Климатика се ползва само, когато наистина има нужда от него иначе излишно ще увеличим сметката за електроенергия, а има и възможност да настинете. Също така не нагласяйте климатика на много ниска температура, не трябва да има голяма разлика между температурата в жилището Ви и тази отвън.Идващата струя въздух никога не трябва да е насочена към вас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading...