Cart

Ако търсите алтернатива на традиционните системи за охлаждане, опитайте ductless климатиците, известни още като мини климатични системи. Тези нови системи идват с обещание за икономия на енергия и по-високи нива на ефективност при охлаждане на вашия дом. Иновативният дизайн не включва традиционните въздуховоди, но ще поддържат дома ви хладен, а сметката ви за енергия ниска, при правилно инсталиране. Разбира се, трябва да направите своето проучване преди да наемете изпълнител, който да инсталира вашият климатик.

Но какво трябва да знаете за мини сплит климатиците?

Как работят?

Като цяло не изискват много електрическа енергия, в сравнение с други видове климатични системи. Компресорът се поставя външно, което е чудесна новина, тъй като силният шум ще остане отвън. Така не се налага да се използва вътрешен агрегат с медни тръби, изпомпващи хладилен агент в монтираните в стената вентилатори.

Като цяло тези системи се считат за по-енергийно ефективни и са чудесно решение, ако искате да избегнете инсталирането на скъпа централна климатична система от нулата.

Предимства на този вид система

Когато са монтирани правилно от специалист, мини сплит климатичните системи могат да носят следните предимства:

Малък размер – това може и да изглежда малко очевидно, но повечето от тези модели могат да имат едно външно тяло и до четири вътрешни тела. Можете да регулирате броя на единиците според стаите, които трябва да охлаждате/отоплявате.

Приспособими тръбопроводи – Повечето производители на климатици предлагат различни дължини на тръбопроводите. Това означава, че можете да поставите външното си устройство далеч от вашето вътрешно тяло. Ако искате да скриете външното тяло на определено място, производител на този вид климатици може да направи това възможно.

Лесна инсталация – ductless климатиците са изключително лесни за инсталиране от обучени специалисти и това означава, че можете да направите вашия проект за нула време. Всъщност, за връзката между вътрешното и външното тяло, монтьорът трябва да направи само около 7-сантиметров отвор за тръбопровода.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading...