Cart

Тръгвайки да правим ремонт или да подменяме климатика си основният фактор за собствениците на климатична техника е бюджета или иначе казано – финансовия въпрос. Цената, разбира се е изключително важна. Но решавайки да ремонтираме или подменяме климатичната ни система има и други съображения, които трябва да вземем предвид. Ето някои неща, които най-вероятно не знаете за подмяната на климатик. Те същевременно ще Ви помогнат при избора на нов климатик.
Много от жилищните собственици решават, че трябва да инсталират нов кондензатор и компресор съответно, но без да заменят климатика и въздухопровода. Да вярно, че тези климатични части се продават като отделни елементи, но тяхното предназначение е да работят заедно. Когато те не отговарят на ефективността и капацитета съответно пък Вие няма да получите очаквания комфорт или още по-важното-така желаното намаление на сметката за ток.
Сезонният коефициент на енергийната ефективност, така нареченият SEER е фактора, по който се оценява цялостната ефективност на климатиците. Климатизаторът Energy Star има SEER, който варира между 13 и 21. Климатикът е толкова по-ефективен, колкото по-голям SEER има. Потърсете единици със средно рейтингово ниво. Те обикновено са най-енергоспестяващи и най-ефективни. Според охладителните нужди на вашия дом може да прецените размера на вашия нов климатик.
От особено голямо значение и каква е изолацията на вашия дом. Ако жилището Ви е слабо изолирано, това представлява тормоз за стария климатик. Колкото по-добре изолирано е вашето жилище толкова от по-малка система ще имате нужда. По-малката единица същевременно намалява сметките за електроенергия и разходите Ви за първоначална такса.
С програмируемия термостат ще получите по-голяма ефективност. Чрез него може да зададете желаната температура в жилището Ви през определен ден от седмицата или в определени часове от деня. Така връщайки се вкъщи след дългия работен ден ще имате идеалната охлаждаща температура, а по този начин дори спестявате пари.
Поддържайте редовно климатика: допълване с фреон, смяна на филтри и проверка на компресорите, бобини и други са от особено значение за правилната работа на климатика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading...