Cart

За някои изборът между инверторен и друг тип климатик може да бъде труден. Инверторните климатици по принцип са сравнително нови на пазара и се казва, че са по-енерго ефективни от т.н. „конвенционални“ климатици. Някои хора обаче са скептични по отношение на това как този тип устройства са по-ефективни в консумацията на енергия.

По-долу ще видите кратко ръководство за инверторните климатици, което ще ви помогне да решите коя система е най-подходяща за вас.

Предимства

За да разберете защо инверторните климатични устройства са по-енергийно ефективни, трябва да знаете как работят конвенционалните. Неинверторните климатици регулират температурата в помещението с помощта на компресор. Когато темп. в помещението достигне до желаното ниво, двигателят на системата се изключва. Моторът пак се включва, ако нивото падне под определена температура. Поради това обикновените климатици консумират повече енергия за поддържане на желаната температура.

Основната характеристика на инверторния климатик е способността му да променя скоростта на мотора, на компресора. Контролираната скорост позволява на устройството да поддържа температурата, без да се налага да изключва мотора си. Това означава, че инверторната климатична система е много по-енергоефективна от неинверторната.

Инверторната технология се счита за най-доброто решение, когато става въпрос за икономична и енергоспестяваща работа. При инверторния модел отоплението и охлаждането се автоматизират по безпроблемен и енергоспестяващ начин, докато предишните технологии използват за консумацията, много електроенергия, независимо от това типа консумация.

Неинверторният AC ток не може да регулира нивото на охлаждане, така че не може да охлажда зоната по-бързо, когато се налага. От друга страна, инверторният променлив ток може да задейства компресора с по-висока скорост, за да охлажда бързо цялата площ, когато е необходимо.

Недостатъци

Инверторните климатични устройства използват повече подвижни части, за да контролират скоростта на двигателя на компресора. Това оскъпява ремонта на уреда, ако се счупи. Резервните части за инверторния климатик могат да струват скъпо и е необходим лицензиран техник, който да го поправи в случай на повреда. Друг недостатък на инверторните климатици е първоначалната им цена. Те по принцип са по-скъпи от неинверторните системи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading...