Cart

Във сравнение печките на дърва, парното, както и вентилаторите, климатиците са значително по-ефективни. Те са целесъобразни за всякакви видове локали – холове, спални, кухни, магазини, складове, работни помещения и др.

Имат най-различни възможности, които им осигуряват доста широко приложение. Например т.н. „split системи“ са много популярни. Те се използват, както за отопляне, така и за охлаждане. Съставени са обикновено от поне 2 тела – 1 вътрешно и 1 външно и затова се наричат „split“. Обикновено потребителите имат възможност да избират между инверторни и хиперинверторни системи. Съществуват и т.н. „multi split“ системи, които обикновено се състоят от няколко вътрешни тела и само едно външно.

На пазара се предлагат най-различни системи – например таванни, касети, колонни, канални и т.н., които могат да се използват в различен вид помещения – например в домашни или индустриални сгради.

За климатиците са характерни по-ниските нива на шум, което осигурява допълнителен комфорт.

Друго предимство на този тип електроуреди е възможността за пречистване на въздуха. Това е функция, с която повечето модели климатици разполагат. Някои от тях дори имат допълнителни йонизатори, с чиято помощ могат да се премахнат почти всякакъв вид микроби и алергени. Също така, допълнителни функции могат да включват опция за регулиране влажността на въздуха.

В зависимост от модела, който сте си избрали, той може да е доста издръжлив и да има възможност за работа при изключително екстремни условия. Например при външна температура достигаща до (-15)-(-20) градуса.

Още едно предимство на климатиците са различните функции, с които разполагат и възможността за регулиране на температурата. Нещо, което дадена печка на дърва трудно може да постигне, а електрическите печки и парното са ограничени във функциите си.

Например, повечето от този тип уреди разполагат с timer, която дава възможност за програмиране на точното време, в което да бъде стартиран или спрян работния режим. Това става чрез задаването на точен час.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading...