Cart

Тръгвайки да си купуваме климатик водещи фактори са цената, марката и не на последно място функциите, които той предлага. Хумористично казано климатика има две основни задължения, които да изпълнява:да охлажда и да отоплява.
Нека да надникнем какво се крие в тялото, изработено от пластмаса. Почти пълен набор от функции предлагат както по-скъпите така и по-евтините климатици. Сравнявайки цената между тип инвенторни климатици и по-стар модел функционалността на климатичната система няма да играе роля. Там значение ще има на първо място енергийния клас и на втора неговата ефикасност.
Отопляване и охлаждане са основните функции на климатика както вече уточнихме по-горе. Функцията за вентилация е тази, която най-често се пренебрегва. При преминаване на този режим компресорът не се включва и работи единствено вентилаторът на вътрешното тяло. Получава се така наречения ефект“ обръщане на въздуха “. Ефектът се състои в изравняване на температурата в цялото помещение. Функцията оставаща назад за потребителя е така наречената йонизация. Климатика е снабден с филтри. Задачата им е да предотвратят навлизането и изпускането на миризми, също така и навлизането на прах. На период от 2 до 6 години тези пречистващи филтри трябва да се сменят. Можем да използваме функцията на климатиците да насочваме струята въздуха в различни посоки. Така се постига допълнителен комфорт. Има и функция за автоматично пускане и спиране на климатика, когато пожелаем. За целта използваме така наречения таймер. Нощния режим на работа на уреда позволява автоматично регулиране на температурата в стаята. Тогава скоростта на вентилатора се забавя,а градусите се променят с течение на времето. Т ази функция благоприятства добрия и спокоен сън на семейството ни.
Функцията Coil Dry е нещо, което потребителите чуват за първи път. След спиране работата на климатика вентилаторът в течение на 20 мин продължава да се върти. Влагата от изсушаването на въздуха преминава по радиатора на тялото и ако той не се изсуши се създава благоприята среда за появата на мухъл. Именно това е причината за неприятните миризми от електроуреда. Всеки уред, включително и особено климатиците трябва да бъде внимателно проучен преди закупуването му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading...