Cart

За тези с голям дом, които искат да охладят много стаи наведнъж, централната климатизация или „централният въздух“, както е общоизвестно, ще бъде най-ефективната форма на климатизация.

Системата включва охлаждащ компресор, който се намира извън дома и е парчето, което всъщност охлажда въздуха. Намотка, пълна с хладилен агент, се използва за охлаждане на въздуха, който след това се издухва от вентилатор и се разпределя в цялата ви къща чрез въздуховоди.

Използвайки тези канали за захранване и връщане, централната климатична система циркулира хладния въздух през зданието, докато топлият въздух се пренася обратно през системата за връщане и се изтласква от къщата през изпускателна система.

Вашата централна климатична система ще използва същата система от канали, която вашата отоплителна система използва, за да насочва въздуха. Въпреки че повечето по-стари домове вероятно не са снабдени с централна климатична система, те ще имат тази система от канали, която прави централната климатична система лесна за инсталиране, ако решите да я използвате.

Монтажът и инсталирането на такъв тип климатици обикновено е скъпо и се изисква добро планиране преди да поставите този тип уреди в дома си.

Стенни климатици

Подобно на т.н. „прозоречни климатици“, стенните доставят топъл въздух, който после се изчерпва, докато се изпраща студен въздух обратно в стаята. Подобно на прозоречните и мобилните климатици, стенните модели представляват самостоятелни, „единични“ системи.

За тези, които нямат възможност да използват прозорци за монтаж на климатици, стенните модели са най-подходящия вид системи. Те обаче изискват предварително планиране, тъй като се монтират на стена и съответно ще бъдат монтирани за постоянно, не можейки да бъдат премахнати след това.

За да се монтира такъв електроуред, трябва да бъде пробит отвор във външна стена, в който да се монтира тръба. Тази тръба е необходима за поддържане теглото на климатика, тъй като самата стена не е достатъчно здрава. Тъй като става дума за пробиване на стена, добре е тази работа да се извърши от професионалист.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading...