Магазините и сервизът няма да работят от 21 до 23 септември

Cart

В случай, че климатикът изобщо не стартира работа.

Уверете се, че електрозахранването има достъп до него, тоест проверете дали има ток и дали предпазителя не е изгорял. Хубаво е да се проверят и батериите на дистанционното на климатика. Ако е била нужна смяна след като поставите новите батерии рестартирайте дистанционното. Трябва да погледнете ръководството за работа с климатика и да следвате инструкциите.
Вижте дали индикаторните лампи на вътрешното тяло светят и ако да как. Това представлява код за грешка, който ще ни помогне да разберем какво се случило, когато идваме за ремонт. Обезателно се обадете на посочените телефони на сервиза ни.
Ако климатика не охлажда достатъчно добре?

Трябва да се уверим в правилната циркулация на вътрешния поток. Може да има предмет, който да й пречи. Трябва също така да се уверим, че всички прозорци и врати са затворени. Трябва да проверим степента на замърсяване на въздушния филтър. Ако е чист само го прекарайте през струя вода, забършете го и отново го поставете на мястото му. Пряката слънчева светлина е сериозен източник на топлина. Покрийте с щори или завеси прозорците.
Ако климатика не отоплява достатъчно добре?

Отново както охлаждането проверете дали няма предмет, пречещ на нормалната циркулация на въздух. Отново правим проверка на праховите филтри, проверяваме вратите и прозорците, но този път хвърляме едно око и на клапите. Правилната им позиция е тази, при която те са насочени така, че климатика да духа максимално надолу.
Ако климатика издава странни звуци?

Ако от време на време чувате звук като пукането от вътрешното тяло на климатика е защото под въздействието на студения и топъл въздух, който излиза от климатика пластмасата се разширява и свива. Няма място за притеснение, това е напълно нормално. Ако чувате шум от външното тяло наподобяващ теч или видите, че излиза пара това е процеса на обезскрежаване на климатика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading...