Cart

Т.н. PTACs климатици се отнасят към климатиците, които обикновено се използват на комерсиални пространства като хотели, болници, сгради с апартаменти и др.

Ако например сте отсядали в хотел преди, знаете, че най-често те се инсталират точно над пода и обикновено точно под прозорец. Приличат на радиаторите, които се използват при парното отопление и се поставят почти на същите места под прозорците обикновено или на стена, в близост до пода. Частта, която не виждате е от другата страна на стената, където PTAC има изпускателна система, изпращаща топъл въздух към външната страна на сградата.

Въпреки че често се използват в търговски настройки, те също могат да бъдат употребявани и в домашни условия.

Както всички климатици, PTAC изпращат охлаждаща течност през компресор, който изстудява въздуха, който след това се насочва отново в стаята, която се охлажда. За разлика от централната климатизация обаче, PTAC системите са бездухови, което прави инсталацията значително по-евтина от централната климатична система. В сравнение с централните системи, PTAC не са много трудни за инсталация а и струват по-малко пари.

Едно от основните предимства от притежанието на PTAC с-ма е, че освен да се употребяват като климатици за изстудяване, те също могат да се употребяват и като системи за отопление.

PTAC системите обикновено се използват за отопление или охлаждане на единично помещение. В много случаи PTAC може да бъде елегантно решение за специфичен проблем. Например, представете си, че някоя от стаите в къщата ви не е свързана с централната ви инсталация. Или имате стая, която получава прекомерно количество слънчева светлина и се затопля от останалата част на къщата. В такива случаи инсталирането на PTAC може да попречи да прекалите с централната климатизация при охлаждането само на една стая.

В общи линии PTACs системите са доста лесни за инсталиране, поддръжка и могат да издържат до 10 – а понякога и повече години, осигурявайки ви комфорта, от който се нуждаете.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading...