Cart

  • Първо се проверяват батериите на климатика
  • Включен ли е в захранването
  • Дали не е паднал някой предпазител ( бушон )
  • Дали режимът на дистанционното на климатика е подходящ (тоест температурата, която му е зададена не е близка до тази в помещението, дали е на правилният режим, който искате)
  • При смяна на режим наблюдавайте дали вашия климатик издава някакъв звук, за да разберете дали той я е приел.
Air-Conditioning-Repair

Цени за ремонт на климатична техника

Дейност: Цена за труд
Подмяна на компресор на климатик 80-140 лв.
Подмяна на четирипътен вентил 55-80 лв.
Подмяна датчик (за 1 брой) 25-45 лв.
Подмяна на ЧЕК - вентил 55-80 лв.
Подмяна на кран на външно тяло (труд за 1 брой кран) 50 лв.
Измиване на външен топлообменник 20-100 лв.
Почистване на вътрешен топлообменник на климатик 20-100 лв.
Подмяна на електронен блок вътрешно тяло 35 лв.
Дозареждане(допълване) на климатик с фреон R407C (труд + дозареждане) 80 лв.
Дозареждане(допълване) на климатик с фреон R410A (труд + дозареждане) 80лв.
Зареждане на климатик с фреон R407C (труд + зареждане до 1000 грама) 150 лв.
Зареждане на климатик с фреон R410A (труд + зареждане до 1000 грама) 150лв.

„Д енд Д трейд” ЕООД, разполага със собствена сервизна база, оторизирани сервизни групи и голям опит в сервизиране и ремонт на климатици.

Когато имате нужда от ремонт на климатик, е препоръчително предварително да проверите някои елементарни неща, които може да Ви спесят евентуални излишни разходи. Първо проверете дали батериите в дистанционното не са изтощени, и дали климатика приема командата, която желаете да му зададете. Проверете дали филтрите на климатика са почистени скоро, за да не се окаже, че той не е за ремонт, а просто филтрите са се задръстили и имат нужда от почистване. Правилният режим ли му е зададен. Дали случайно някой не го е изключил от контакта, защото понякога и такива абсурдни причини биха Ви коствали цената за едно разкарване на сервизна група, без реален дефект в климатика . След като се уверите,че всички тези неща са наред, и климатикът продължава да не работи, запишете час за диагностика.

След извършена диагностика на неработещ климатик, сервизните техници съобщават цената и срока за ремонта, който е нужен, за да се нормализира работата на дефектиралия климатик, както и дали ремонта ще е възможно да се извърши на място, или ще се налага демонтаж на климатика. След като клиента потвърди,че е съгласен с цената за ремонта, нашите специалисти стартират работа по ремонт на климатика. Понякога се случва така, че евентуален ремонт на климатик би бил неизгодно скъп, като например в случаите в които климатикът е прекалено стар , няма части за него и цената по отстраняване на дефекта му надвишава цената на самия климатик. В тези случаи нашите специалисти препоръчват подмяна на климатика с нов , като в зависимост от модела , марката и гоината на климатика Ви , нашата фирма предлага изкупуване на стария при замяна с нов климатик, или отстъпка от цената на услуга или нов климатик. „Д енд Д трейд” ЕООД предлага сервизна гаранционна, или извънгаранционна поддръжка на климатична техника за частни клиенти и фирми. Ние сме оторизиран сервиз за климатици: DAIKIN, FUJITSU, Panasonic, Fuji electric, Mitsubishi electric, Toshiba, Treo, Midea, Fujistu general, Hitachi и други. Всяка една от нашите сервизни групи разполага с професионално специализирано оборудване за ремонт на климатици, което допринася за бързото установяване на дефекта и отремонтиране на развален климатик. Доверявайте се само на специалзирани фирми за ремонт на климатици, за да сте сигурни ,че в най-кратки срокове, вашият климатик ще бъде ремонтиран. Не винаги най-ниската цена за ремонт на климатик означава, че ще бъдете удовлетворени от услугата, за която плащате. Понякога моментното удовлетворение от ниска цена е много по-кратко от последващо голямо разочарование от некачествено извършена услуга. Доверете се на нашия дългогодишен опит и специалисти , които са сертифицирани за ремонт на климатици, за да останете доволни от качеството и бързината на услугите, които предлага нашият сервиз.

Ако вашият климатик издава странен шум

Климатиците издават различни шумове от вътрешния модул, защото при затопляне, пластмасата се свива и разширява и това води до пукане.

Когато външното тяло на климатиците е в режим “обезскрежаване” е възможно вашият климатик да издава странен шум отвън или да пуши , това е защото външният топлообменник на климатика се затопля, за да се размрази.

Климатик с необичайни миризми

Миризмите в самото помещение, понякога са причина за странни миризми от климатиците. Те циркулират и в климатика. Проверявайтете филтрите, има и допълнителни филтри ,които след време започват да миришат неприятно и е нужно да се подменят.

Боядисване на климатици

Loading...